Wij zijn Rebecca Vermeersch en Martin Govaert. Wij wonen in Oudegem, bij Dendermonde, centraal in België. 
In 2014 bezochten wij voor het eerst het prachtige land van vuur en ijs: IJsland. Liefde op het eerste gezicht! (alhoewel: laat ons zeggen: tweede gezicht, want de sneeuwstorm die op dat moment over IJsland trok, maakte het de eerste uren erg moeilijk om ook maar iets van IJsland te zien ;-) ). 
Later dat jaar moesten we één van onze Border Collies laten inslapen door ziekte. We hadden altijd Border Collies en
Shi-tzu's gehad, op één na allemaal oudere herplaatsers of
ex-broodfokteefjes.

We hadden op korte tijd afscheid moeten nemen van verschillende van onze huisdieren en ik (Rebecca) had nood aan jong, zorgeloos leven in huis, als tegengewicht voor het verdriet. 
Ik ging op zoek naar een ras dat bij ons zou passen en kwam bij puur toeval bij de IJslandse Hond terecht. De beschrijving leek helemaal te voldoen aan wat wij zochten en dat het ras zijn oorsprong had in het land waar ik helemaal verliefd op was, was een leuke surplus. 

Ik ging op zoek naar een fokker en pup. In België was er op dat moment maar één fokker en ook nu zijn er nog maar twee in Vlaanderen en één in Wallonië. 

Op een hondenforum las ik over de fokkers in IJsland zelf en vond de website van de IJslandse rasvereniging. (www.dif.is). Ik vroeg Martin of hij het een heel gek idee zou vinden, als ik een pup ging halen in IJsland? En zo ging de bal aan het rollen... Ik contacteerde fokkers in IJsland en enkele weken later stapte ik op het vliegtuig om Valka op te halen. 

"Af en toe moet je eens zot doen in je leven", dacht ik toen. Maar het heeft ons leven totaal veranderd. Vanaf het eerste moment viel ik als een blok voor die kleine IJslandse pup. Ik wist al snel dat het niet bij één zou blijven... en het resultaat is de website die u nu leest. 

Ik wens u veel plezier bij het verkennen van deze website! 

Maar u bent gewaarschuwd:
het is mogelijk dat u besmet wordt met het IJslandse Honden-virus en dat is ongeneeslijk. ;-)
                                                                                                                                                                                                            Rebecca ♥

© Copyright Kattahornsins IJslandse Honden