Hrafna-Fjóla fra Dyrgjadottir

Hrafna-Fjóla fra Dyrgjadottir werd geboren in Duitsland op 22 januari 2016. Haar fokker is Elke Landrock-Bill. 
Fjóla is Belgisch Kampioen, Nederlands Kampioen en Internationaal Kampioen.

We wisten al snel dat er een tweede IJslander zou bijkomen en dus keek ik uit naar een fokker die gezondheid net zo belangrijk vindt als wij. 
Gezonde sociale honden, waarbij er gekeken wordt naar de gezondheidsuitslagen en de juiste combinaties. Via Facebook volgde ik Elke al even. Zij was in dezelfde periode als ik naar IJsland gereisd om een pup op te halen. Ik zocht contact en van het één kwam het ander...

In januari 2016 werd onze Fjóla geboren. Het enige driekleur teefje van het nest. Liefde op het eerste gezicht. Door de veranderde wetgeving moesten we lang op haar wachten, maar uiteindelijk kon ze dan toch ons gezin vervoegen. Tot grote vreugde van Valka, die erg blij was met een échte speelkameraad. 

Fjóla en Valka zijn erg verschillend van karakter, maar zijn toch 4 pootjes op 1 buik. Fjóla is zachtaardig, enorm aanhankelijk en lief. Iets minder eigenwijs, behalve als ze aan het spelen zijn. Dan is ze pittig en luid, net als bij de paarden.
Met Fjóla zijn we van pup af naar de showtraining gegaan en zij doet het dan ook voortreffelijk op show. Ze doet echt haar best om haar baasje een plezier te doen en zich zo goed mogelijk te tonen. Ze is ook een plezier om mee op show te gaan. Ze is rustig in een vreemde omgeving en voor haar is alles prima. 

In slechts 3 shows haalde Fjóla alle punten om Belgisch Jeugdkampioen te worden. 

Hrafna-Fjóla heeft alle nodige gezondheidsonderzoeken gedaan en is over gans de lijn geslaagd!

inteelt: 22,16%

mean kinship: 21,24

kleur: Oranje

Meer foto's van Fjóla kun je vinden in haar album op onze facebookpagina